...da teško bude lakše

Kako smanjiti potrošnju čelika u površinskom bušenju?

Suočeni smo sa sve većim nedostatkom čelika, poskupljenjima, teškoj nabavci, dugim rokovima isporuke… Kroz inteligentnije poslovanje i korišćenje prednosti inovativnih rešenja moguće je delom prevazići sve nabrojane izazove i izbeći probleme u procesu rada u površinskom bušenju.

Kruna za površinsko bušenje Ninja bit je savršeno i svestrano rešenje za većinu aplikacija za bušenje tvrdog kamena i dostupna je u veličinama u rasponu od 48 do 64 mm.

U pitanju je zaštićeni proizvod kompanije Padley & Venables iz Velike Britanije (vodeći proizvođač visokokvalitetnih alata za upotrebu u industriji bušenja, vađenja kamena, rudarstva, tunela, građevinarstva i rušenja), čiji je IKT generalni distributer za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Kruna Ninja je posebno dizajnirana za bušenje krečnjaka i srednje tvrdih materijala, kroz koje brzo napreduje, a upuštena glava omogućava brzo izbacivanje materijala pri bušenju. Osnovne prednosti su čeona površina koja sadrži posebne ugaone žlebove i dublji bočni žlebovi za ispiranje. Ovi žlebovi služe za odvođenje viška kamenog materijala, a rezulatat je povećanje brzine bušenja. Navedeni otvoreni dizajn omogućava kamenu da padne u prazninu između tri vrha pre nego što se zdrobi, što dodaje stabilnost smera bušenja i pomaže u kreiranju ravnije rupe. Rezultat bušenja krunom Ninja je pravilna i prava rupa.

Ravno bušenje koje se postiže upotrebom krune Ninja doprinosi da se smanji opterećenje na ostatak bušaće garniture u nizu: smanjuje se naprezanje i savijanje na šipkama, spojnicama i usadnicima, što doprinosi manjem broju lomova i pucanja. Ravnije rupe takođe smanjuju potrebu za skupim sekundarnim bušenjem i miniranjem, što je često slučaj sa odstupajućim rupama.

Konačno dolazimo do odgovora na postavljeno pitanje sa početka: Ninja krune smanjuju ukupnu potrošnju čelika za bušenje kroz štednju već postojećeg pribora i nepotrebnost naknadnih sekundarnih bušenja. Ovo je važna prednost za rudarske primene gde su najvažniji faktori profitabilnosti efikasna operacija bušenja i stroga kontrola troškova.

Krune Ninja su zaslužile dobre kritike na terenu, kontaktirajte stručno osoblje IKT-a kako biste postigli uštedu i unapredili svoje poslovanje.

Pretplati se za novosti

Eksluzivne informacije pre svih

Slanjem email-a saglasni ste sa našom Politikom privatnosti.

Kolačići na IKT sajtu

Kolačići nam omogućuju da pružimo bolju uslugu. Korišćenjem ovog sajta, saglasni ste za upotrebu kolačiča. Ne čuvamo personalne informacije.