...da teško bude lakše

Zašto Su Hidraulični Priključci Za Građevinske Mašine Nezamenjivi Na Svakom Ozbiljnom Gradilištu?

Šta su hidraulični priključci za građavinsle mašine

Najbolji način za rešavanja raznovrsih problema na gradiluštu je korišćenje hidrauličnih priključaka na građevinskim mašinama. Pored standardnih hidrauličnih čekića, postoji širok spektar nastavaka koji transformišu građevinske mašine u multifunkcionalne alate. 

 

U ovom članku, osvrnućemo se na različite vrste priključaka, njihovu funkcionalnost i kako oni mogu da doprinesu produktivnosti i efikasnosti na vašem radnom mestu. Nakon detaljnog uvida u funkcionisanje hidrauličnih mašina u predhodnom članku, danas se fokusiramo na prednosti raznovrsnih nastavaka.

Hidraulični priključci

Priključci koje ćemo izložiti u daljem tekstu imaju veoma različit spektar primena – onaj koji poseduje arsenal ovakvih priključaka spreman je na bilo koji izazov na bilo kom gradilištu.

 

Ukratko ćemo vas provesti kroz svaki od ovih priključaka, razmotrićemo njihove karakteristike i upotrebu tako da ćete znati da lli su vam potrebni na vašem gradilištu ili ne.

 

Priključke kroz koje ćemo danas proći su sledeći:

 • Vibro nabijač – ploča
 • Makaze za beton i metal
 • Hvataljke
 • Kašike za sortiranje, usitnjavanje, prosejavanje
 • Kemroc
  • Freze
  • Kružni sekači
  • Aksijalna glodalica
  • Rotacioni dodatak KRM

Pa da počnemo:

Vibro nabijač – ploča

Vibro nabijač je u obliku ploče i to ga činii idealnim za pripremu terena i sabijanje tla.

 

U urbanim zonama, gde prostor za kretanje teške mehanizacije može biti ograničen, vibro nabijači pokazali su se kao odlično rešenje zbog svoje sposobnosti da se pričvrste na manje bagere.

Sa druge strane, na velikim otvorenim gradilištima, vibro nabijači prikladni za veće bageri omogućavaju brzo i efikasno obradu tla, što je čini idealnim za pripremu tla za industrijske podove, puteve, ili kao osnovu za postavljanje cevovoda.  

Takođe vibro nabijači se koriste pri izgradnji nasipa, obale i zaštitnih barijera, prilikom izgradnje puteva i mostova … – svuda gde je ključno postići visok nivo zbijenosti tla kako bi se obezbedila dugotrajna stabilnost. 

 

Sa razvojem tehnologije, vibracione ploče su postale sve sofisticiranije, omogućavajući operatorima da prilagode frekvenciju i amplitudu vibracija prema specifičnim zahtevima tla i projekta na kojem se radi.

Ovde možete pogledati našu ponudu.

Makaze za beton i metal

Makaze za beton i metal su posebno dizajnirane za sečenje kroz čelične konstrukcije, šine, cevi i slične materijale. Sa  oštricama izrađenim od visokootpornih materijala koji mogu izdržati velike pritiske, sa lakoćom seku čak i najdeblji i najčvršći materijal.

 

Njihova svestranost je posebno korisna u situacijama gde je potrebno obraditi materijal na mestu rušenja, čime se olakšava reciklaža i efikasno odstranjivanje otpada.  

 

Za kompanije koje se bave građevinarstvom, rušenjem ili reciklažom, makaze za beton i metal značajno doprinose bezbednosti na radu, efikasnosti projekata i smanjenju troškova rada. Investicija u ove alate omogućava brže izvršavanje zadatka i smanjuje potrebu za manualnim radom, što direktno utiče na brzinu i troškove projekata

Pogledajte koje mi modele nudimo.

Hvataljke

Hvataljke se koriste za dizanje, premeštanje i pozicioniranje raznih materijala na gradilištima i u industrijskim postrojenjima.

 

Omogućuju bezbedno i efikasno rukovanje  sa elementima poput kamena, otpada, šuta, drvnih masa, metalnog otpada, pa čak i posebno oblikovanih konstrukcijskih elemenata.  

 

 • U kamenolomima se koriste posebno prilagođene hvataljke za rukovanje sa velikim i teškim kamenim blokovima. 
 • Za potrebe šumarstva, hvataljke posebno dizajnirane za drvo omogućavaju manipulaciju sa stablima i granama, pružajući efikasnost i povećavajući bezbednost tokom seče, utovara i transporta drveta. 

 

Firmama koje usvoje ovakve tehnologije otvaraju se nove niše u tržištu, a one postaju predvodnici u oblastima koje zahtevaju vrhunsku opremu.

Najbolje hvataljke.

Kašike za sortiranje, usitnjavanje, prosejavanje

 

Primena varira u zavisnosti od specifičnosti konkretnih radova i projekata. 

 

Evo detaljnijeg pregleda kako se ove kašike koriste u različitim industrijskim sektorima:  

Kašike za sortiranje 

 • Reciklažni centri: Omogućavaju efikasno razdvajanje materijala koji treba da se reciklira od otpada. One mogu selektivno sortirati plastiku, metal, staklo ili papir, ubrzavajući proces recikliranja i smanjujući potrebu za ručnim radom.  
 • Demontaža i rušenje: U procesima rušenja zgrada ili drugih konstrukcija, sortirne kašike omogućavaju operaterima da selektivno izdvajaju materijale koji mogu biti ponovo iskorišćeni ili reciklirani.  
 • Gradilišta: Za sortiranje materijala pri iskopu, kao što su stene, korenje i otpad, kašike za sortiranje pomažu u efikasnom odvajanju korisnog materijala od neželjenih komponenata.  

Pogledajte katalog ovde.

Kašike za usitnjavanje 

 • Renoviranje i rušenje: Kada se renoviraju stari objekti ili se ruše zgrade, kašike za usitnjavanje se koriste za drobljenje betona i cigli, što zatim omogućava jednostavnije uklanjanje i transport.  
 • Priprema gradilišta: Usitnjavanjem većih blokova stene ili betona, kašike za usitnjavanje omogućavaju lakše rukovanje materijalom i pripremu za dalju upotrebu ili za transport.  
 • Zemljani radovi: U urbanom graditeljstvu i pejzažnoj arhitekturi, kašike za prosejavanje se koriste za pripremu zemljišta, uklanjanje kamenja i drugih otpadnih materijala, te za stvaranje fine površine pogodne za sadnju ili izgradnju.  
 • Rudarstvo i kamenolomi: Prosejavanje materijala kako bi se odvojili kamen i minerali različitih veličina za daljnju obradu, transport ili prodaju. 

 

Ono što ih čini ovakve kašike posebno vrednim je njihova sposobnost da precizno i brzo obavljaju zadatke, smanjujući tako ukupno vreme potrebno za završetak projekata.

Naša ponuda.

Kemroc

 

Kemroc, nemačka kompanija koja je postavila nove standarde u građevinrstvu. Poznata po proizvodnji specijalizovanih priključaka za građevinsku industriju, uključujući alate za rezanje, usitnjavanje, mešanje i recikliranje. 

 

Bilo ko ko se razume u građevinarstvo biće oduševljen sledećim mašinama. Ne samo da izgledaju moćno, već ostvaruju bolje rezultate od bilo kojih drugih mašina na tržištu I to daleko bolje rezultate, čak do 5 puta brže se završavaju projekti na kojima je korišćen neki od Kemroc-ovih nastavaka.

Freza – Drum cutters

Freze koje Kemroc proizvodi se primenjuju za precizno rezanje i frezanje betona, asfalta, kamena i drugih materijala slične tvrdoće. Kemroc nudi različite modele freza koji se po veličini i snazi mogu koristiti sa različitim građevinskim mašinama, od mini bagera do ogromnih mašina.

Kako rade Kemroc freze?

Funkcionišu po principu rotacije bubnja opremljenog sa mnogobrojnim reznim zubima koji se okreću velikom brzinom. Kada se freza spusti na površinu materijala koji se obrađuje, zubi freze uklanjaju materijal uz minimalno proizvođenje vibracija i buke, što je velika prednost u urbanoj sredini ili na mestima gde su vibracije nepoželjne. 

Sistem frezanja je efikasniji i manje invazivan od tradicionalnih metoda kao što su korišćenje pneumatskih, hidraulčnih čekića i upotrebe eksploziva.

Gde se koriste Kemroc freze?

Rušenje – Za precizno uklanjanje betonskih zidova, podova i drugih struktura, bez oštećenja okolnih materijala.

Iskopavanje – Omogućavaju iskopavanje u čvrstom tlu ili steni sa preciznošću koja je potrebna za izgradnju temelja i tunela.

Sanacija puteva – Brzo i efikasno uklanjanje oštećenog asfalta ili betona prilikom popravke puteva.

Rudarstvo – Freze se mogu koristiti za odvajanje minerala od stena 

Neki od modela koje mi imamo u ponudi:

EKT

EK

KRD

Kružni sekač

Dizajnirani su tako da pružaju čist i tačan rez kroz razne materijale kao što su beton, asfalt, stena…Glavna prednost kružnih sekača je njihova sposobnost da naprave uglađen rez bez proizvođenja prekomerne buke ili prašine, čineći ih idealnim za rad u urbanim i naseljenim područjima.

Kako rade kružni sekači?

Kružni sekači funkcionišu slično kao kružne testere, koristeći okrugli rezni disk ili oštricu koja se vrti visokom brzinom. Disk je obično izrađen od veoma tvrdih materijala poput karbida ili dijamantskih segmenata kako bi se omogućilo sečenje kroz tvrde materijale. Kada se sekač postavi na određenu dubinu, vođice pomažu u upravljanju sekačem kako bi rez bio pravolinijski i tačan.

Gde se koriste kružni sekači?

Radovi na putevima – Za sečenje asfalta ili betona prilikom popravki, održavanja ili rekonstrukcije puteva, kao i prilikom stvaranja kanala za kablovsku infrastrukturu ili odvodnjavanje.

Renoviranja – Mogu se koristiti za uklanjanje ili modifikovanje betonskih podova, zidova ili plafona u procesima renoviranja.

Rudarstvo – Sečenje stena ili mineralnih blokova na manje komade koji se dalje mogu obrađivati ili transportovati.

Rezanje cevi – Za rezanje cevi ili drugih cilindričnih objekata od betona ili metala.

Neki od modela koje mi imamou ponudi:

DMV

KDS

Aksijalna glodalica

Poznata i kao bubanj glodalica ili horizontalna glodalica, je tip građevinske opreme koja se koristi za uklanjanje ili profiliranje materijala. Ove mašine se posebno koriste za glodanje asfalta, betona, zemlje i drugih materijala na horizontalnim površinama.

Kako radi

Glavni radni element mašine za glodanje je rotirajući bubanj opremljen rezalnim zubcima koji, dok se okreće, kontinuirano razbijaju radnu površinu uklanjajući materijal. Tokom ovog procesa, odstranjeni materijal se istovremeno uklanja kako bi se izbeglo zapinjanje sečiva i osiguralo neometano delovanje mašine.

Koristi se 

Drobljenje stena i betona, što je čest zadatak u pripremi terena ili tokom rušenja konstrukcija.

Bušenje otvora u tlu ili materijalima, što može biti korisno u rudarskim operacijama ili pri instalaciji infrastrukturnih elemenata.

Mešanje materijala, kao što je mešanje cementa ili drugih građevinskih materijala direktno na gradilištu.

KRX

Specijalan dodatak KRM – rotaciona jedinica

Stavlja se pre nastavka i omogućuje da se rad obavlja iz svih uglova.

Zahvaljujući velikom obrtnom momentu i izdašno dimenzionisanim hidrauličnim komponentama, rotacione jedinice mogu se nositi sa najtežim zadacima, poput onih koji se mogu naći u aplikacijama za rušenje ili tuneliranje.

U zavisnosti od primene, produktivnost se može povećati i do 50% kada se koriste rotacione jedinice – posebno u izgradnji kanalizacije i cevovoda, profilisanju i tuneliranju.

Pogledajte našu kompletnu ponudu Kemroc-a ovde.

Nadamo se da vam je ovaj artikal pomogao da odlučite da li vam je neki od ovih nastavaka potreban za vaše projekte. Ako imate bilo kakva pitanja ili vas zanimaju dodatne informacije, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći. Vaš IKT.

Pretplati se za novosti

Eksluzivne informacije pre svih

Slanjem email-a saglasni ste sa našom Politikom privatnosti.

Kolačići na IKT sajtu

Kolačići nam omogućuju da pružimo bolju uslugu. Korišćenjem ovog sajta, saglasni ste za upotrebu kolačiča. Ne čuvamo personalne informacije.