...da teško bude lakše

Niskogradnja

Šta je niskogradnja?

Niskogradnja je deo građevine koji obuhvata izgradnju puteva, mostova, vijadukta, aerodroma, železničkih pruga, gradskih saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom, železničkih i metro stanica, pa se tako u objekte niskogradnje ubrajaju svi objekti koji se nalaze na površini zemlje, iznad ili ispod površine zemlje, a namenjeni su regulaciji saobraćaja. U niskogradnju se ubrajaju sporedne i glavne ulice, putevi različitih važnosti, autoputevi, petlje, uređenje parkova i prilaza, sređivanje dvorišta i uređenja površina oko javnih objekata. Takođe, jedan od segmenata niskogradnje je zimsko i letnje održavanje svih navedenih objekata.

Koji su najvažniji koraci u niskogradnji?

Pored planiranja i dobrih tehničkih rešenja, jedan od važnih koraka je dobra priprema gradilišta. Takođe dobra i pravovremena nabavka i isporuka mašina, alata i pribora je važan korak u kvalitetnoj gradnji koja poštuje dogovorene rokove. IKT doo, kao dobavljač, prati i podržava izvođače u svim fazama radova u niskogradnji, dostavljajući naručena dobra na adresu klijenata iz sopstvenih zaliha.

Možemo da ponudimo hidraulične i pneumatske čekiće: otkopni čekići klasične konstrukcije, otkopni čekići sa smanjenom vibracijom, otkopni hidraulični čekići, čekići za razbijanje sa smanjenom vibracijom, čekići za razbijanje hidraulični, iskopni pneumatski čekići, čekići za bušaće garniture, čekići za cepanje kamena; alate za hidraulične i pneumatske čekiće -špicevi, sekači, lopatice, nabijači; vibro čekiće, vibro nabijače, kašike za sortiranje, drobilične kašike, strugače/rovokopače…

Na svakom gradilištu pri upotrebi pneumatskog alata, sastavni deo su kompresori. Za razvod vazduha od kompresora do pneumatskih mašina, koriste se tankozidna creva, posebno creva za građevinarstvo, a spajaju se kandžastim spojnicama, šelnama i spojnicama za građevinsku industriju.

U asortimanu se nalazi širok spektar opreme za sabijanje tla, vibro žabe, vibro ploče, reverzibilne vibro ploče, vibro valjci, kao i oprema za završnu obradu betona; ručne motorne testere sa dijamantskim lancem, ručne motorne testere sa dijamantskim diskom, sekačice – podne testere, dijamanantske bušilice, mašine za bušenje svrdlima, hidraulične stanice, ručni hidraulični bušaći čekići.

U kasnijim fazama niskogradnje, koja obuhvata horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, ograde i zaštitu od buke, neophodni su elektro alat i pribor, hameri za bušenje i štemovanje, kao i alati za rušenje i udarni alati, dijamantska tehnologija, dijamantske rezne ploče za beton, dijamantske rezne ploče za asfalt. Nezaobilazna je i vijčana roba, a posebno mašinski vijci, tiplovi, čelični ankeri i hemijski ankeri.

Koji je najznačajniji faktor u niskogradnji?

Važni faktori su svakako dobro planiranje, jasna i tačna nabavka, građevinske mašine, alati i pribori, nova tehnološka rešenja, ali najvažniji faktor jeste čovek. Tim okupljen u Ikt-u od početka poslovanja radi na tome da prepozna probleme na terenu. Kroz stečena iskustva i pomoću stečenih znanja možemo da pružimo stručne savete i tehničku podršku. Da prepoznamo problem i da nađemo rešenje. Da razumemo jezik inženjera, ali i jezik majstora. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Kategorije proizvoda

Pretplati se za novosti

Eksluzivne informacije pre svih

Slanjem email-a saglasni ste sa našom Politikom privatnosti.

Kolačići na IKT sajtu

Kolačići nam omogućuju da pružimo bolju uslugu. Korišćenjem ovog sajta, saglasni ste za upotrebu kolačiča. Ne čuvamo personalne informacije.