...da teško bude lakše

Visokogradnja

Šta je visokogradnja?

Visokogradnja je deo građevinarstva koji obuhvata planiranje i izgradnju objekata koji se nalaze na zemlji i iznad zemlje, a koji služe za boravak ljudi, životinja, roba, mašina… U objekte visokogradnje se ubrajaju kuće, zgrade, soliteri, verski objekti, spomenici, muzeji, fabrike, magacini… Svi navedeni objekti se grade prema projektu koji izrađuju arhitekte, a načini gradnje mogu biti tradiocionalni – masivni i skeletni – montažni, koji se sve češće koristi jer je brži i jeftiniji.  Takođe, jedan od segmenata visokogradnje je održavanje svih navedenih objekata i restauracija i obnova starih zdanja. 

Koje su faze gradnje u visokogradnji?

Sa jedne strane projektovanje, planiranje, priprema gradilišta, koordinacija svih izvođača radova, a sa druge pravovremena nabavka i isporuka mašina, alata i pribora, su koraci u kvalitetnoj gradnji koja poštuje dogovorene rokove. IKT doo, kao dobavljač, prati i podržava izvođače u svim fazama radova u visokogradnji, dostavljajući naručena dobra na adresu klijenata iz sopstvenih zaliha.

Pri upotrebi pneumatskog alata, sastavni deo svakog gradilišta su kompresori, gde se za razvod vazduha od kompresora do pneumatskih mašina koriste tankozidna creva, posebno creva za građevinarstvo, a spajaju se kandžastim spojnicama, šelnama i spojnicama za građevinsku industriju, sve ove proizvode možemo da ponudimo sa lagera.

U asortimanu se nalazi širok spektar opreme za sabijanje tla, vibro žabe, vibro ploče, reverzibilne vibro ploče, vibro valjci, kao i oprema za završnu obradu betona, motorni helikopteri, helikopteri sa elektro motorima, vibro letve, mikseri za beton, oprema za vibriranje betona.

Možemo da ponudimo ručne motorne testere sa dijamantskim lancem, ručne motorne testere sa dijamantskim diskom, sekačice – podne testere, dijamanantske bušilice, mašine za bušenje, hidraulične stanice, ručne hidraulične bušaće čekiće.

U kasnijim fazama visokogradnje, kao što je unutrašnje uređenje, prilikom montaže neophodni su elektro alat i pribor, akumulatorski alati, alati za pritezanje, alati za poliranje i brušenje, bušilice, brusilice, testere, glodalice, merna tehnika, hameri za bušenje i štemovanje, kao i alati za rušenje i udarni alati, dijamantska tehnologija, dijamanantske rezne ploče za beton, rezne i brusne ploče, krune za bušenje i pribor, burgije… Nezaobilazna je i vijčana roba, a posebno mašinski vijci, tiplovi, čelični ankeri i hemijski ankeri.

Šta je najvažnije u visokogradnji?

Dobro planiranje, precizna i tačna nabavka, odgovarajuće mašine, alati i pribori, nova tehnološka rešenja su svakako važni, ali najvažniji faktor jeste čovek i njegov rad. Tim okupljen u Ikt-u od početka poslovanja radi na tome da prepozna probleme na terenu. Kroz stečena iskustva i pomoću stečenih znanja možemo da pružimo stručne savete i tehničku podršku. Da prepoznamo problem i da nađemo rešenje. Da razumemo jezik inženjera, ali i jezik majstora. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Kategorije proizvoda

Pretplati se za novosti

Eksluzivne informacije pre svih

Slanjem email-a saglasni ste sa našom Politikom privatnosti.

Kolačići na IKT sajtu

Kolačići nam omogućuju da pružimo bolju uslugu. Korišćenjem ovog sajta, saglasni ste za upotrebu kolačiča. Ne čuvamo personalne informacije.